Pse është i nevojshëm një agjent i patundshmërive për të blerë një shtëpi

Nëse po mendoni të blini një shtëpi, mund të pyesni veten nëse keni nevojë për një agjent të pasurive të patundshme. Ka shumë burime për blerësit e shtëpive këto ditë, nga faqet e kërkimit në internet te udhëzuesit e mënyrës.

 

Ekspertiza lokale

Agjentët e pasurive të patundshme kanë njohuri të dorës së parë për tregun e pasurive të paluajtshme. Ju me siguri nuk e dini saktësisht se si është tregu tani në zonën tuaj. A shiten shtëpitë në përgjithësi për 97 përqind të çmimit të kërkuar? A mund të prisni të konkurroni kundër ofertave të shumta? A e dini se çfarë duhet për të fituar kundër ofertuesve të tjerë? Nëse doni një shtëpi të veçuar me tre dhoma gjumi, çfarë duhet të prisni të paguani? Si është inventari? Agjenti juaj do të jetë në gjendje t’ju këshillojë për këto tema.

 

Aksesi në shtëpi

Pa një agjent të pasurive të patundshme, hyrja në një shtëpi do të jetë e vështirë. Shitësit janë të lumtur të lejojnë që agjenti i një blerësi të ketë kodin në kutinë e bllokimit për të treguar shtëpinë e tyre. Sidoqoftë, ata nuk janë të gatshëm të lejojnë një të huaj të palicencuar të ketë qasje totale në shtëpinë e tyre. Kjo do të thotë që do të duhet të vizitoni pronën kur është në dispozicion shitësi ose agjenti i shitësit, duke e bërë shfaqjen e caktimit të kohës dhe të vështirë. Për shkak të kësaj, shumica e individëve që zgjedhin të shkojnë vetëm vizitojnë shumicën e shtëpive të tyre gjatë shtëpive të hapura, kur shtëpia është e hapur për këdo që të vizitojë, pa takim. Kjo ju vë kundër konkurrencës së fortë pasi që ju me siguri nuk do të jeni personi i parë që shihni një shtëpi (një problem në një treg të ngushtë). Për më tepër, agjenti që pret shtëpinë e hapur përfaqëson shitësin. Çdo pyetje që keni për ta në lidhje me shtëpinë do të japë përgjigje që kanë interesin më të mirë të shitësit, jo tuajin.Kur vizitoni një shtëpi me agjentin tuaj, ju jo vetëm që keni qasje dhe privatësi, por gjithashtu keni një avokat, detyra e të cilit është të kujdeset për interesat tuaja më të mira.

 

Fuqia e rrjetëzimit

Në mënyrë të ngjashme, klientët shpesh kanë pyetje në lidhje me përmirësimin e shtëpisë. Një agjent me përvojë do të ketë rekomandime për njerëzit e punëdorëve, hidraulikët, piktorët, kontraktorët e përgjithshëm, çdo lloj shërbimi që do t’ju duhet për të ndrequr shtëpinë tuaj të re.

 

Një agjent i duhur i pasurive të patundshme

Gjetja e një agjenti të mirë është e rëndësishme. Në fund të fundit, ju do të dëshironi një agjent të ditur, të përkushtuar dhe që nuk ka konflikt interesi.

Join The Discussion

Compare listings

Compare