5 Azhurnime për të përmirësuar sigurinë tuaj në shtëpi

Pavarësisht nëse jeni duke jetuar vetëm apo me familje ose dikë tjetër, siguria duhet të jetë gjithmonë në nivel. Ngjarjet fatkeqe nga hajdutët e ndryshëm kanë qenë gjithmonë prezente në shoqërinë tonë. Mos u stresoni për atë që mund të ndodhë, përkundrazi ndërmerrni hapa për ta bërë shtëpinë tuaj më të sigurtë në mënyrë që të ndiheni më rehat. Sekreti për këtë është të instaloni një sistem të duhur të sigurisë. Më poshtë mund të gjeni disa nga mënyrat të cilat do të ju ndihmojnë të siguroni shtëpine tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme dhe të ndjeni rehatinë maksimale sa herë jeni në shtëpi vetëm ose me familjen tuaj!

 

1. Mos ngurroni të investoni në një sistem të sigurisë në shtëpi! 

Po! Kjo mund të jetë një nga investimet më të mira që mund të bëni, pasi që mbrojtja juaj është shumë e rëndësishme. Shumë hajdutë tërhiqen më tepër nga shtëpitë të cilat nuk e kanë sistemin e sigurisë të instaluar. Përveç mbrojtjes tuaj dhe të shtëpisë tuaj, një sistem i sigurisë sjellë edhe përfitime tjera! Disa nga këto përfitime përfshijnë aftësinë për të monitoruar shtëpinë tuaj me kamera të brendshme dhe të jashtme nga kudo dhe aftësinë për të njoftuar autoritetet nëse jeni në rrezik. Një sistem i sigurisë së alarmit në shtëpi mund të jetë pikërisht ajo që ju nevojitet për të lehtësuar mendjen dhe për t’u ndjerë më të sigurtë ndërsa jeni në shtëpi.

 

2. Instaloni drita me sensor!

Përveç një sistemi sigurie, dritat që zbulojnë lëvizjen janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të parandaluar hajdutët e mundshëm ose ndërhyrës të tjerë. Sensori mund të marrë këdo që ecën rreth shtëpisë tuaj që nuk duhet të jetë dhe do t’i ndriçojë ata në qendër të vëmendjes. Instalimi i këtyre llojeve të dritave të sigurisë rreth secilës pikë hyrëse të shtëpisë tuaj është një mënyrë e lirë dhe e lehtë për tu ndjerë më të mbrojtur. Ju gjithashtu mund të përdorni pajisje inteligjente për të vendosur dritat tuaja të brendshme dhe të jashtme në kohëmatës. Nëse po largoheni për disa ditë, vendosni kohëmatësit në dritat tuaja në mënyrë që gjithmonë të duket sikur dikush është në shtëpi dhe zgjuar.

 

3. Njihuni me fqinjët tuaj!

Shumica nga ne zakonisht kemi raporte të mira me fqinjët. Jo gjithmonë është e nevojshme të bëhemi miqtë më të mirë, por të kesh raportet e mira me ata mund të jetë e vlefshme dhe mund t’ju ofrojë një linjë shtesë mbrojtjeje nga ndërhyrësit. Fqinjët tuaj mund t’ju paralajmërojnë nëse po shohin ndonjë aktivitet të dyshimtë nëse jeni në shtëpi apo jo. Njohja e fqinjëve tuaj dhe aftësia për t’i njohur do t’ju bëjë gjithashtu më të vetëdijshëm për të huajt në lagjen tuaj.

 

4. Gjatë natës mbajini perdet mbyllur!

Sapo dielli të perëndojë dhe të ndizni dritat e brendshme, është shumë e lehtë për të tjerët të shohin brenda shtëpisë tuaj dhe është e vështirë për ju t’i shihni. Shumë shpesh hajdutët planifikojnë paraprakisht të nderhyjnë në një shtëpi të caktuar. Për të siguruar që të tjerët nuk ju shikojnë nga distanca, bëjeni zakon të mbyllni perdet çdo mbrëmje për më shumë siguri në shtëpi. Mos e merrni zakon të mbyllni perdet vetëm kur largoheni, dhe t’i keni ato të hapura kur jeni në shtëpi. Kjo do të jetë një shenjë e sigurt se perdet mbyllur do të thotë që ju jeni larg. Nëse nuk doni të mbani perde, merrni parasysh të investoni në roletne të cilat do të luajnë pothuajse të njejtin rol.

 

5. Blini një derë sigurie!

Një derë sigurie shton një shtresë tjetër sigurie në hyrjen e shtëpisë tuaj. Një derë sigurie vepron si një pengesë tjetër midis derës suaj të përparme dhe hyrjes. Ata kanë bllokimin e tyre dhe zakonisht janë bërë nga një ekran metalik ose xham i trashë, duke ju lejuar të shihni dhe dëgjoni personin jashtë pa i lejuar atyre një mënyrë për të hyrë në shtëpinë tuaj. Këto dyer ofrojnë një nivel tjetër të sigurisë tuaj dhe sigurisë së shtëpisë poashtu, dhe mund të parandalojnë ndërhyrësit nga përpjekja për të hyrë në shtëpinë tuaj. Nëse nuk doni të instaloni një zile inteligjente, këto dyer gjithashtu ofrojnë një alternativë të shkëlqyeshme për tu ndjerë më të sigurt kur një i huaj troket në derën tuaj.

 

 

Të ndjeheni të sigurtë është një gjë e domosdoshme. Edhe pse mund t’ju kushtojë pak më shumë dhe të duhet pak kohë shtesë për të rritur sigurinë e shtëpisë tuaj, ia vlen të merrni masat e nevojshme paraprake për të mbrojtur shtëpinë tuaj, veten dhe familjen.

Join The Discussion

Compare listings

Compare